.: Området

 

Mahmutlar är välplanerad och här finns det mesta. Längst huvudgatan Barbaros gatan finns alla butiker som restauranger, banker, bankomater, mataffärer, frisersalonger, parker med lekplatser för barn, klädbutiker  m.m. Nästa gata är Atatürk gatan, denna gata ligger som en avdelare var gamla Mahmutlar finns. Här kommer du upp till olika plantage och lokalbefolkningens odlingar. I bakgrunden kan man se den vackra bergskedjan Taurusbergen.

Mahmutlars större gator har vacker gatsten, breda gator och trottoarer, kantade med blommor, palmer och fontäner, allt snygg designat och genomtänkt. Det märks att man har planerat Mahmutlar om man jämför med Alanya där man har byggt lite här och där.

 

 

Mahmutlar är en mycket lugnare och tystare stad än Alanya, men vill man till storstadsvimlet är det bara 9 km till Alanya.

 

 

Marknader, tisdagsmarknaden börjar snett över Barbaros gatan från lägenheten. Denna marknad sträcker sig en bit upp sen viker den av till vänster och höger. Till vänster är det frukt, grönsaker och till höger kläder, väskor m.m. pruta på allt, utom grönsaker och frukt. På marknader och basarer kan man pruta så långt ner som 50% av utgångspriset.

Varje lördag är det marknad som är placerad i mitten av Mahmutlar. Här finns allt möjligt men kanske mer mat, men det finns kläder och annat också.

 

Marknadsdagar:

Måndag - Oba

Tisdag - Mahmutlar

Onsdag - Kestel och Konakli

Torsdag - Tosmur

Fredag - Alanya centrum

Lördag - Mahmutlar centrum

Söndag - Alanya (35 meters gatan)

 

 Den underbara stranden som ligger bara 100 meter från våran lägenhet och är 17 km lång.

 

 

.: Foton

 

Alanya

 

 

 

Marknad

Tisdagsmarknad 

 

 

 

 

 

Stranden

9 km lång strand

 

 

 

 

 

   

 

Filmer

Stranden

Området

Turkisk frukost i bergen