.: Introduktion av katt till hund

 

Putte kom till oss som 1-åring. Vi har 2 Engelska Bullterriers som nu skall introduceras. Alla som känner till rasen bullterrier vet att dom är buffliga, så också mina rackare. Nåväl, dag 1, vi tar in Putte på sonens rum låter han nosa runt. Maken tar hundarna på en promenad. När han kommer tillbaks får de gå fritt vi vakar över hundarna. De får syn på Putte och skall hälsa på sitt buffliga vis, detta tycker inte Putte om och hoppar upp högt upp på ett skåp.

Dag 2, Putte har hittat en plats i fönstret där hundarna inte kommer åt honom så lätt. De tittar på varandra och Putte skjuter rygg och fräser. Vi har fortfarande koll på hundarna. Vid ett tillfälle rusar båda hundarna upp i sängen och Putte blir inklämd i ett hörn men försvarar sig och hoppar upp på gardinstången. Jag blir arg att jag inte hann med, men så blev det. Inget mer händer den dagen. Putte äter på köks ön innan hundarna kommer dit.

Dag 3-4 ungefär samma som dag 2.

Dag 5, Putte börjar gå på golvet när hundarna är i samma rum, vi ser till att hundarna inte jagar Putte. Det händer en gång och hundarna blir tillrättavisade att de inte får göra så. Nu kommer Putte och äter fast hundarna är i köket.

Dag 6-8 Liknar mer som dag 5, Putte blir modigare, han låter en av hundarna nosa på hans rumpa när han ligger i mitt knä. På kvällen sover hundarna i bur vilket de alltid har gjort då snarkar dom som bäst. Kvällen är Puttes då går han veklingen runt och undersöker allt högt och lågt.

Dag 9, sonen ropar att en av hundarna och Putte ligger i samma säng, underbart. Tyvärr hinner jag inte ta kort p de tu. Nu vågar Putte gå förbi hundarna när de sover i burarna.

Dag 10, dagar går bättre och bättre, Putte smyger närmare hundarna när de sover för att undersöka och hundarna börjar vänja sig vid hans närvaro. Vi vågar dock inte lämna dem ensamma på dagarna då vi arbetar samtidigt. De dagar har vi delat av huset i 2 delar.

Dag 13, Nu går Putte och hundarna tillsammans på golvet, men det är fortfarande lite skojigt tycker hundarna, man kan ju busa med katten. Men Putte är tuff och säger ifrån.

Nu går det fint med Putte och hundarna. Nova och Putte sover 5 cm från varandra. Hoppas på att få komma med bild snart.

 

 

Jan -10 Nu busar Nova och Putte för fullt. Putter springer som en galning upp till övervåningen med Nova tätt i hälarna, ibland stannar dom till på mattan och Putte ligger på ryggen och viftar med tassarna att Nova ska ta honom.

Sen smyger han runt soffan, spanar bakom knuten och rusar fram till Nova som blir överraskad och sen ner med ilfart och upp igen. Härligt att se dem busa. Igor som är yngre än Nova sitter och tittar på och "orkar" inte springa med.

 

 

 

© Copyright Marita L 2009-2012

Website templates